Bu İş'te Mobing Var

 

Bu İş'te Mobing Var

Bu İş'te Mobing Var

Merve Ay GKL Mezunu

Bir işyerinde psikolojik baskı altında ne kadar devam edebilirsiniz? Hatalar doğruları doğurur mu? Sabır her şeyin ilacı mı? Gelin bu yazıda biraz iş hayatı mobinginden bahsedelim.

Eğer yeni mezunsanız ve Türkiye şartlarında iş bulmam gerekiyor düşüncesi  sizi de sarmışsa ne iş olursa yaparım evresine  geçiyorsunuz demektir. Belki de çok başarılı bir öğrenci değildiniz ama ne farkeder ki o okulu bitirebilmek için ne zorluklar çektiğinizi biliyorsunuz ve mesleğinizi yapmak istiyorsunuz. Sonunda  iş arama süreci gelip çatıyor. O yolda düştüğünüz kalktığınız pes etmediğiniz anlar var o yolda çeşit çeşit insan tanıdığınız anlar var. İyi kötü bir işe giriyorsunuz hikaye bu ya her ne kadar mesleğinizi yapamasanız da iyi kötü bir işiniz var. Bunun verdiği mutlukla işinize dört elle sarılıyorsunuz. İşimde çok iyi olmalıyım çevreme iş arkadaşlarıma kendime yararlı bir birey olmalıyım diyerek yola çıkıyorsunuz. O yol engebeli ama olsun siz bir kere kendinize söz verdiniz ne zorluklar atlattınız artık büyümek gelişmek vakti artık yol almak vakti. Siz öğrenme isteğiyle bilgi ne olursa olsun sadece öğrenmek ve öğretmek sadece yararlı bir birey olmak isterken kendinizi üst yönetici alt yönetici çatışması içinde buluyorsunuz. Zaten siz zorlu bir yoldan geldiniz hani bu iş size iyi gelecekti. Hani artık büyümek vaktiydi. Şimdi ne olacaktı.

Değerli okurlarım, hepimiz iş hayatında çeşitli psikolojik baskılara maruz kalıyoruz. Özellikle bir kadınsanız ve erkek çoğunluklu bir işte çalışıyorsanız işte o zaman daha büyük bir mobing ile karşı karşıyasınız demektir. Böyle anlarda daha güçlü ve dik durmalısınız. Hayatınız boyunca sizi yıkmak isteyecek iş arkadaşlarınız olacaktır. Sabrınızın sınırlarını zorlayan yöneticiler olacaktır.  Önemli olan bu baskılar altında kendinize bir mekan yaratmak. Ne mi yapmalıyım; öncelikle Ignore metodu basit gibi görünen, yapması güç olan fakat bir o kadar da etkili yöntemdir. Kafaya takmama sanatı, yeterince basit bir kelime aslında değil mi? Bunu başarırsanız duygulardan önce zihninize izin vermiş olursunuz bu sizi iş hayatında daha güçlü kılacaktır. Sonra işin duygusal yanına gelecek olursak, önce kendinizi  on saniye dinlendirmelisiniz. Sakin ve hiçbir şeyi düşünmeden nefes almalısınız. Tam şuan belki de işyerindesiniz ve bu yazıyı okuyorsunuz, iki dakika mola verin ve gözlerinizle bir yol çizin o yolda yürürken başarılarınızı düşünün, ne kadar değerli bir insan olduğunuzu düşünün, üniversite yıllarındaki kız arkadaşınızı erkek arkadaşınızı düşünün, ne çok şey yaşamışsınız sizi siz yapan yapan ne çok şey varmış . Gördünüz mü?  Siz değil miydiniz başarılı olmak için kendinize söz veren. En ufak bir zorluğun sizi yıkmasına izin mi vereceksiniz. Zorluklar da hatalar da yaşamın bir parçası değil mi zorluk görmeden nasıl devam edebilirsin? Mutluluk iki parmağınızın arasında. Eğer siz buna inanırsanız alışılmış denklemleri yıkabilirsiniz. Mutlu olmak için o kadar çok neden var ki! O halde ne bekliyorsun? Hadi, şıklat parmağını havan değişsin.

Bir başka yazıda görüşünceye dek esen kalın.

Benzer Gönderiler...

Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Becerisi

Merhaba sevgili kız kardeşlerim, bu yazımda sizlere 21.yy becerileri arasında çok önemli olduğunu düşündüğüm eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerisinden bahsetmek istiyorum.

Yüksek Lisans ve Tez Yazma

Merhaba herkese, biliyorum ki birçok kız kardeşim ya benim gibi yüksek lisans yapıyor ya da yapmak istiyor. Ben de tez yazma sürecinde karşılaştığım durumlardan, edindiğim deneyimlerden yola çıkarak değinmek istedim.